2min

Samsung introduceert de Galaxy Z Fold4 en Galaxy Z Flip4. De opvouwbare smartphones zijn vanaf donderdag 11 augustus in Nederland beschikbaar.

De Galaxy Z Fold4 klapt open als een boek. Het scherm van 7,6 inch is vergelijkbaar met een kleine tablet. De Galaxy Z Flip4 doet denken aan een klaptelefoon uit de jaren ’00. De uitgeklapte modus onthult een scherm van 6,7 inch.

De toestellen zijn vanaf woensdag 10 augustus te bestellen. Bestellingen worden vanaf donderdag 11 augustus geleverd. De Galaxy Z Fold4 is beschikbaar vanaf 1.799 euro. De Galaxy Z Flip4 is beschikbaar vanaf 1.099 euro.

Galaxy Z Fold4 en Galaxy Z Flip4

Volgens Samsung zijn de Galaxy Z Fold4 en Galaxy Z Flip4 de meest robuuste modellen van de serie. De aluminium frames werden versterkt. Een nieuwe glassoort voorkomt krassen en valschade. Beide modellen draaien op een Qualcomm SM8475 Snapdragon 8+ Gen 1-chipset.

De batterij van de Galaxy Z Flip4 gaat langer mee dan de Flip3. De camerasensor levert 65 procent meer helderheid dan zijn voorganger. Daarnaast maakt de voorcamera het mogelijk om video’s en foto’s te schieten zonder de telefoon uit te klappen. Samsung levert het model met een opslagcapaciteit van 128GB, 256GB of 512GB.

De Galaxy Z Fold4 is het eerste Samsung-toestel dat op Android 12L draait, een tabletversie van Android. De nieuwe hoofdcamera heeft een 50 megapixel (MP)-sensor. De Fold3 moest het met 12MP doen. Samsung levert het model met een opslagcapaciteit van 256GB, 512GB of 1000GB.

Hoge verwachtingen

Samsung kondigt nieuwe high-end smartphones regelmatig in augustus aan. Apple volgt in september, waardoor Samsung een maand te de tijd heeft om de smartphones aan de man te brengen.

De organisatie wil opvouwbare smartphones “mainstream” maken. Dat blijkt uit het meest recente kwartaalrapport. Samsung hoopt dat opvouwbare smartphones in de tweede helft van 2022 meer omzet opleveren dan de Galaxy Note, een voorgaand vlaggenschip.

Tip: Drie maanden met de Xiaomi 11T Pro – energieke smartphone