2min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple probeert middels een online enquête inzicht te krijgen in de gebruikersmotieven van Apple TV-eigenaren. Ook wil het bedrijf weten wat eigenaren wel en niet fijn vinden aan hun Apple TV.

Apple stelt bijvoorbeeld vragen over de bronnen waar gebruikers content voor hun Apple TV vandaan halen. De enquête vraagt gebruikers aan te geven welk percentage van de content afkomstig is van welke bronnen. Men kan bijvoorbeeld kiezen uit de iTunes Store, maar ook uit afkomstig van het internet via peer-to-peer-netwerken of andere bronnen.

Ook wil Apple weten welk type tv gebruikers in combinatie met de Apple TV gebruiken, wat de schermgrootte is en wat voor gebruikers de ideale resolutie is (variërend van 480i SDTV tot 1080i HDTV). Daarnaast is Apple ook geïnteresseerd in de audio-oplossingen die gebruikers gebruiken en vraagt ze expliciet aan gebruikers of zij een iPod Touch of een iPhone (beide kunnen met speciale software als afstandbediening fungeren) met hebben en deze eventueel ook gebruiken in combinatie met hun Apple TV.

Apple is niet alleen geïnteresseerd in de Apple TV zelf, maar wil ook weten welke anderen apparaten iemand nog meer bezig. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden uit verschillende consoles, dvd- en BluRay-spelers en ook Digitale Video Recorder (DVR) behoort tot de mogelijkheiden. De laatste is interessant omdat Apple mogelijk van plan is om op toekomstige Apple TV’s ook een DVR-functionaliteit in te bouwen.

De enquête vraagt deelnemers ook wat ze precies goed vinden aan de Apple TV en wat juist niet. Daarnaast is er ook ruimte om aan te geven wat er toegevoegd zou moeten worden. De Apple TV is volgens Apple meer een ‘hobby’ dan echt een serieuze business, maar Apple verkocht in december vorig jaar nog drie keer meer Apple TV’s dan het jaar daarvoor.

Meest gehoorde functieverzoek voor de Apple TV is de eerder genoemde DVR-mogelijkheid waarmee digitaal programma’s opgenomen kunnen worden. Verder ontbreekt het de Apple TV aan een mogelijkheid om binnen een netwerk ook op afstand DVD’s af te kunnen spelen.
Volgens Roughly Drafted zou Apple er goed aan doen om ook voor de Apple TV een soortgelijk App Store-idee als voor de iPhone uit te brengen.