1 min

Tags in dit artikel

,

Jim Zemlin, executive director van The Linux Foundation, heeft op zijn blog zijn mening gegeven over de schikking tussen Microsoft en TomTom die onlangs heeft plaatsgevonden. Zemlin vindt dat fabrikanten zoveel mogelijk het FAT-bestandssysteem van Microsoft moeten vermijden.

Er zijn volgens Zemlin genoeg nieuwe, moderne bestandssystemen, zoals de Linux-standaard ext3, die bruikbaar zijn voor de interne opslag van bestanden op opslagmedia. Fabrikanten zouden volgens Zemlin deze bestandssystemen simpelweg moeten gebruiken in plaats van het verouderde FAT. Een ander bestandssysteem voorkomt tevens problemen met de FAT-patenten van Microsoft zoals in het geval van TomTom. The Linux Foundation zal bedrijven helpen indien ze willen migreren van FAT naar een ander, open bestandssysteem.

Zemlin zegt dat Microsoft opnieuw probeert om angst, onzekerheid en twijfel, internationaal beter bekend als "Fear, Uncertainty and Doubt" of FUD, te verspreiden om Linux tegen te gaan ondanks lovende woorden van Microsoft over de kijk op opensourcesoftware. "Er is een duidelijk feit uit Microsofts acties: Microsoft is kenbaar geen luipaard dat zijn vlekken kan veranderen. Misschien is het tijd voor ontwikkelaars om op een Microsoft dieet te gaan en FAT uit hun producten te halen", aldus Jim Zemlin.