2min

EnGenius introduceert Fit, een wifioplossing voor kleinbedrijven. De oplossing bestaat uit een switch, twee access points en een gratis softwareprogramma voor netwerkbeheer. Volgens EnGenius is de software dusdanig eenvoudig dat iedere medewerker of ondernemer een wifinetwerk kan configureren, ervaring of niet.

De netwerkmarkt is in verandering. Hoe meer data en apparaten we gebruiken, hoe belangrijker eenvoud wordt. Steeds meer grootbedrijven stappen over op netwerk-as-a-service om complexiteit te verminderen. Kleinbedrijven hebben dezelfde behoefte, maar voor hen is het aanbod beperkt.

Je hebt geen dure switches of access points nodig om een netwerk aan te leggen. Ook simpele routers voor consumenten leveren wificonnectiviteit. Het probleem is een gebrek aan beheer en veiligheid. Vaak zijn de securityfuncties en managementopties van consumentenapparatuur te beperkt voor zakelijk gebruik.

Wat dat betreft staan kleinbedrijven voor een tweesprong. Aan de ene kant wil je een veilig, snel en betrouwbaar netwerk. Aan de andere kant heb je geen zin in het beheer en de kosten die daarbij komen kijken. EnGenius probeert het dilemma op te lossen met EnGenius Fit.

EnGenius Fit

Volgens de organisatie stelt de nieuwe oplossing iedere medewerker of ondernemer in staat om een snel, veilig en goedkoop wifinetwerk aan te leggen. De oplossing heeft drie onderdelen: een switch, twee access points en een gratis softwareprogramma voor netwerkbeheer. EnGenius beweert dat de managementsoftware dusdanig eenvoudig is dat een gebruiker geen netwerkervaring nodig heeft om het netwerk te configureren en beheren.

Ondanks de eenvoud is het netwerk veilig en betrouwbaar. Klanten kunnen kiezen uit zes verschillende switches en drie verschillende access points, waaronder een access point voor buitenterreinen. De managementsoftware is gratis. Je betaalt voor de apparatuur, maar zit niet aan een licentie vast. De software draait in de cloud, waardoor gebruikers het netwerk met mobiele apps en browsers kunnen configureren en beheren.

De prijzen en beschikbaarheid zijn op het moment van schrijven onbekend.

Tip: EnGenius introduceert cloud-managed security gateway ESG510