2min Devices

HTC komt tegemoet aan eis Hero-gebruikers

HTC is gisteren tegemoet gekomen aan de vraag die Hero-gebruikers gesteld hadden. HTC heeft namelijk de broncode van de kernel vrijgegeven. HTC heeft dus niets over de Sense-interface vrijgegeven, wat alsnog een teleurstelling is voor veel gebruikers.

Een tijdje geleden begon het ophef, omdat veel gebruikers graag de broncode van HTC wilde inzien. Dat kan vele redenen hebben, zoals een bouwen van alternatieve ROM’s voor het besturingssysteem. Door kernel-access te hebben kan men bijvoorbeeld drivers rippen en instellen op een andere rom, wat ervoor zorgt dat alles werkt.

Feitelijk hetzelfde werk als HTC doet, maar dan op amateuristisch niveau. Dat betekent niet automatisch dat het allemaal slecht en kwaad is, vele beweren dat custom ROM’s beter zijn dan officiële ROM’s. De gebruikers sommeerde HTC dat zijn de broncode van de Hero vrij moesten geven en HTC is dat nu nagekomen.

HTC komt tegemoet aan eis Hero-gebruikers

Wettelijk gezien hoeven zij namelijk alleen de kernel maar vrij te geven, die is namelijk onder GPL-licentie vrijgegeven en dat betekent dat aanpassingen vrijgegeven moeten worden. De Android-applicaties en dergelijk vallen onder Apache-licentie, wat ervoor zorgt dat de broncode niet beschikbaar hoeft te worden. HTC Sense is dus nog steeds niet bereikbaar voor de gebruikers, maar de kernel in ieder geval. Dat betekent dat gebruikers weer verder kunnen met het ontwikkelen van custom ROM’s.

Bron:Mobilyz