2min

Tags in dit artikel

, ,

De iPhone 16 Pro-modellen zouden een revolutie teweeg kunnen brengen in mobiele fotografie door periscooplens-technologie. In een recente update onthulde Apple-industrieanalist Ming-Chi Kuo dat beide iPhone 16 Pro-modellen zullen profiteren van deze innovatieve functie.

Kuo’s inzicht suggereert dat de iPhone 16 Pro iets groter zal zijn dan zijn voorgangers, waardoor er meer interne ruimte is. Dit grotere formaat zal Apple in staat stellen om de periscooplens voor het eerst op beide premium toestellen te introduceren. De opname belooft verbeterde optische zoommogelijkheden en verbeterde fotografie-ervaringen.

Apple’s manier om updates uit te rollen

De bekende display-analist Ross Young deelde eerder dat Apple van plan is om nieuwe iPhone 16 Pro en iPhone 16 Pro Max schermformaten te introduceren. De kleinere iPhone 16 Pro zal waarschijnlijk een 6,3-inch scherm hebben. De grotere iPhone 16 Pro Max krijgt een scherm van 6,9 inch.

Deze strategische zet komt overeen met eerdere voorspellingen van Kuo, waarin hij wijst op de gewoonte van Apple om geavanceerde hardwarefuncties te reserveren voor zijn topmodellen en deze in de jaren daarna uit te breiden naar andere toestellen.

Kuo onthulde verder dat Apple’s vertrouwde partner Cowell het periscoop-camerasysteem zal leveren.

Fotograferen op een nieuw niveau

Deze innovatieve technologie maakt gebruik van een schuine spiegel om het licht dat de telelens binnenkomt om te leiden naar de beeldsensor. Deze “gevouwen” telefoto-opstelling maakt een groter zoombereik mogelijk zonder afbreuk te doen aan de beeldkwaliteit.

Terwijl de huidige iPhone 14 Pro tot 3x optische zoom ondersteunt, zal de iPhone 15 Pro naar verwachting een indrukwekkend 5-6x optisch zoombereik bieden. Het valt nog te bezien of de zoommogelijkheden in de 2024 Pro en Pro Max modellen nog meer verbeteringen zullen ondergaan.

Lees ook: Apple ontwikkelt mogelijk een nieuwe iPhone Ultra voor 2024