2min

Cisco lanceert een nieuwe videobar, met native ondersteuning voor Microsoft Teams Rooms. Deze en andere vergaderapparatuur zullen te beheren zijn via een nieuwe oplossing voor toestel beheer.

Voor middelgrote vergaderruimtes introduceert Cisco de Room Bar Pro, een luxe-uitvoering van de Room Bar. Het apparaat werkt optimaal in vergaderruimtes van vijf tot tien deelnemers.

Automatische framing

De videobar kan verschillende personen tegelijk in beeld brengen door een 96 MP, dual-lens camerasysteem. Standaard zoekt de camera hiervoor naar sprekers in een hoek van 70 graden, maar door over te schakelen naar de groothoekcamera kan de hoek uitbreiden tot 112 graden. Bovendien kan deze camera ook verticaal tussen de -2 graden en 20 graden kantelen, terwijl dat scharnier ontbreekt op de standaard Room Bar.

De camera wordt aangevuld met een microfoonset bestaande uit zestien microfoons. Hierdoor moet het toestel in staat zijn om te onderscheiden welke deelnemer precies aan het woord is. Wie dat wenst kan het aantal microfoons zelf uitbreiden, via analoge aansluiting (2x) of USB (2x).

Tot slot komt er één luidspreker bij ten opzichte van de dual stereo speakers in de Room Bar. Via twee USB-A-verbindingen is dit aantal verder uit te breiden.

AI vult de hardware aan. Hierdoor wordt automatisch de focus op sprekers gelegd en moeten ze duidelijk hoorbaar zijn door ruisonderdrukking. Verder is er de mogelijkheid live vertalingen te luisteren en kan AI glazen kantoorruimtes invullen met muren zodat voorbijgangers niet in de meeting zichtbaar zijn.

De videobar is te gebruiken op Webex, het videoplatform van Cisco zelf. Native ondersteuning voor Teams Rooms volgt in juli. Hiermee laat het bedrijf nog eens zijn samenwerking met Microsoft gelden.

De Room Bar Pro is beschikbaar in een witte en zwarte variant. Prijzen starten vanaf 8.295 dollar.

Toestelbeheer

Volgens Cisco worstelen bedrijven nog vaak met het beheer van hun vergaderoplossingen. Daar moet Control Hub verandering in brengen. Het gaat om een out-of-the-box-oplossing waarin beheerders een strak overzicht krijgen van alle vergadertoestellen, zoals hun verbindingsstatus, en informatie over de vergaderruimte. Deze die niet van Cisco afkomstig zijn, worden eveneens opgenomen in het overzicht.

Binnenkort integreert ThousandEyes met de oplossing. Hierdoor zal IT eenvoudig problemen in een vergaderruimte kunnen vaststellen en verhelpen.