2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple test op dit moment een nieuwe desktopcomputer die van een eigen M3-processor is voorzien. Er wordt gespeculeerd dat het gaat om een nieuwe Mac Mini.

Volgens Apple-reporter Mark Gurman zou Apple op dit moment een desktopcomputer testen die het modelnummer Mac 15,12 heeft meegekregen. Hij speculeert in de nieuwsbrief Power On dat het gaat om een Mac Mini-versie, hoewel dit niet kan worden bevestigd.

Mac Mini M3-specificaties

De nieuwe Mac Mini zou beschikken over de nieuwste eigen M3-processor van de techgigant die voor introductie komend jaar op de planning staat. De desktop zou zijn voorzien van een CPU met acht cores en een GPU van 10 cores. Verder beschikt de veronderstelde Mac Mini over 24 GB aan RAM-geheugen en draait op macOS Sonoma 14.1.

De CPU- en GPU- specificaties zijn hetzelfde als die van de huidige M2-processors, maar Gurman verwacht dat de M3-processors krachtiger zijn in gebruik. Bovendien zou een high-endmodel van de M3-processors wel eens kunnen uitkomen op 14 CPU-cores en 40 GPU-cores. Het maximum van de M2-processor ligt nu op 12 CPU- en 10 GPU-cores.

Meer Mac-toestellen met M3-processor

De M3-processor wordt niet alleen in deze vermeende Mac Mini uitgetest. Al eerder werd bekend dat Apple de M3-processor heeft toegevoegd aan vijf andere Mac-laptop- en desktop-series. Dit zijn onder meer een M3 13-inch MacBook Air, een M3 15-inch MacBook Air, een M3 13-inch MacBook Pro, M3 Pro- en M3 Max 14-16-inch MacBook Pro’s. Ook zou een nieuwe M3-versie van de  iMac op stapel staan.

Versies van de Mac Pro en de Mac Studio met een M3-processor zouden nog niet op de rol staan. Deze zijn recent van een M2-processor voorzien.

Beschikbaarheid

Wanneer de nieuwe Mac’s met een M3-processor beschikbaar komen, is nog niet bekend. Volgens Gurman zijn deze toestellen niet eerder dan het eerste fiscale kwartaal van 2024 leverbaar.

Lees ook: Vooruitblik iPhone 15: Tijd voor Apple om te verrassen