2min

Het nieuwe apparaat, dat kan worden gebruikt als een laptop of tablet, wordt door Dell beschreven als “de meest collaboratieve detachable ter wereld”.

De Latitude 7350 Detachable wordt uitgerust met een 8MP HDR RGB IR-camera aan de voorkant. Door HDR moet het vastleggen van beelddetails goed verlopen, zelfs onder uitdagende lichtomstandigheden. Dell voegt extra functies toe aan de camera om vergaderingen te verbeteren, waaronder autofocus, een functie voor het vervagen van de achtergrond en oogcontactcorrectie.

Bovendien beschikt de Latitude 7350 Detachable over een collaboration touchpad. Gebruikers hebben hiermee extra bedieningsopties voor vergaderingen in Microsoft Teams en Zoom. De collaboration-iconen zijn alleen zichtbaar tijdens Zoom- en Microsoft Teams-gesprekken. Om van dit touchpad gebruik te maken, moet wel apart een collaboration keyboard worden aangeschaft.

Om de 2-in-1 geschikt te maken voor samenwerking, heeft Dell de speakers aan de voorkant van het apparaat geoptimaliseerd.

AI-pc

Wat verder opvalt, is dat Dell de Latitude 7350 Detachable uitrust met een Intel Core Ultra-processor. Klanten hebben de keuze uit een apparaat met een Intel Core Ultra U7-164U vPro of een Intel Core Ultra U5-134U vPro. Deze chips vallen onder de processorlijn van Intel die aan de basis staat van de AI-pc.

Een AI-pc bevat hardware die in staat is om AI lokaal op het apparaat uit te voeren. Een Intel-chip biedt hiervoor naast een CPU en GPU ook een Neural Processing Unit, die AI-workloads met weinig stroomverbruik kan verwerken. Hierdoor zijn AI-berekeningen tot wel 2,5 keer zo efficiënt als voorheen.

“Apps geoptimaliseerd voor NPU draaien sneller en soepeler en leveren meer batterijlevensduur. Haal bijvoorbeeld 23 extra minuten aan batterijleven als je een 3 uur durende meeting hebt op Microsoft Teams terwijl je geniet van meeslepende AI-aangedreven functies zoals auto-framing”, legt Dell uit.

De Latitude 7350 Detachable zal in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt verschijnen. De prijs wordt op een later moment bekendgemaakt.

Tip: Intel Core Ultra: de belofte van de gepersonaliseerde AI-pc