2min

De op Android draaiende Droid X van Motorola was gisteren onthuld tijdens een persconferentie samen met Verizon. Het apparaat wat geleverd wordt met Android 2.1, zal halverwege juli beschikbaar zijn voor klanten van Verizon.

De Droid X heeft een groot 4,3-inch WVGA scherm, een 1 GHz TI OMAP3 processor, 8 GB intern geheugen en een 8 MP camera met ondersteuning om high-definition video op te nemen. Het apparaat is Verizons antwoord op de HTC EVO 4G die wordt geleverd door concurrent Sprint. Deze twee apparaten die wat meer gericht zijn op het gebruik van sociale netwerken en video’s streamen, representeren een nieuwe categorie van grote form factor smartphones met een touchscreen.

"Motorola heeft de Droid X zo ontworpen dat het de uiterste grenzen van Android opzoekt en zorgt ervoor dat je nog meer kan doen met je mobiele telefoon", zei Motorola mobile device executive Sanjay Jha. "We zijn de grenzen aan het doorbreken zodat je het web kan beleven zoals het bedoeld is en kun je content maken, delen en bekijken zoals nooit tevoren, of het nu onderweg of thuis is."


De Droid X

Hoewel de Droid X geleverd wordt met Android 2.1, zijn Verizon en Motorola van plan om de 2.2 versie (Froyo) in een Over the Air update vrij te geven later deze zomer. Adobe Flash 10.1 zou rond dezelfde tijd ook voor de toestellen beschikbaar moeten zijn. Google heeft nu ook de broncode van Android 2.2 vrijgegeven. Google wacht meestal totdat een partner een product uitbrengt met de nieuwste versie van het platform voordat ze de broncode vrijgeven. Omdat nu de Droid X verschenen is klopt het dat Google nu de broncode van Froyo vrijgeeft.

De Droid X ondersteunt ook Wi-Fi tethering en de dienst zal 20 dollar per maand extra kosten, maar zal gelimiteerd zijn tot 2 GB. Het apparaat zelf is beschikbaar voor 199,99 dollar in combinatie met een twee-jarig contract bij Verizon. Voor huidige klanten die dit jaar hun contract moeten verlengen heeft Verizon nu de mogelijkheid om de Droid X als nieuwe telefoon te kiezen ook al heb je nog een paar maanden voor je contract afloopt.