2min

Tags in dit artikel

, ,

Apple zal in april 2011 zijn tweede generatie van de iPad introduceren. Dat gaat Apple in ieder geval doen volgens de Amerikaanse analist Brian Marschall. Of hij gelijk heeft blijft natuurlijk de grote vraag: hij heeft er in elk geval wel een goede onderbouwing bij.

Brian Marshall, van inversteringsbank Gleacher & Company, denkt dat Apple voor zijn iPad een vernieuwingscyclus van één jaar aan gaat houden. Deze vernieuwingscyclus houdt Apple nu ook al aan voor de iPhone die in 2007 voor het eerst op de markt kwam. Marshall denk dan ook dat april het goede moment is om de iPad 2 te introduceren.

Zoals je misschien al eerder ergens hebt gelezen, gaan er veel geruchten over de specificaties of het uiterlijk van de volgende generatie van de iPad. Afgelopen vrijdag schreef Techzine nog over een nieuwe achterkant voor de huidige, maar wellicht ook wel de volgende iPad. Volgens de analist zullen de apparaten in elk geval grotendeels identiek zijn. De grootste aanpassing zou het toevoegen van camera’s zijn, zo zou er op de nieuwe iPad een te vinden zijn waarmee je foto’s kan maken en een andere zou bedoeld zijn om videogesprekken mee te voeren.

Uit een tear-down-analyse, waarbij het hele apparaat uit elkaar wordt gehaald, is gebleken dat Apple rekening heeft gehouden met een toekomstige camera in de tablet. Er zit namelijk een uitsparing in het voorpaneel van de tablet, waar waarschijnlijk een camera in thuishoort. Ook zullen de specificaties van de iPad 2 waarschijnlijk iets beter worden: de huidige iPad heeft 256 MB intern geheugen, terwijl de iPhone 4 is voorzien van 512 MB. De kans is dan ook groot dat een volgende iPad over meer intern geheugen zal beschikken. Zowel de huidige iPad als de iPhone 4 beschikken over dezelfde A4-processor, of de iPad 2 dezelfde processor krijgt of dat er al een volgende generatie klaar staat, blijft nog even afwachten.

Apple zou in elk geval niet van plan zijn tablets met een andere opslagcapaciteit aan te bieden. Apple heeft tot eind september zo’n 7,5 miljoen iPads verkocht. Volgens verwachtingen zou Apple er tot eind dit jaar met de kerst in het vooruitzicht nog eens 6 miljoen verkopen.