1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De nieuwe Samsung Galaxy S III zal uitkomen in de eerste helft van 2012. Dit heeft J.K. Shin, hoofd van de mobiele afdeling van Samsung, laten weten aan The Wall Street Journal. Daarnaast zou er dit jaar nog een 4G-variant van de Galaxy Tab verschijnen.

Ondanks dat de Galaxy S II pas net op de markt is verschenen, kijkt Samsung met haar paradepaardje al weer positief uit naar de toekomst. De Galaxy S III zal logischerwijs de Galaxy S II op gaan volgen. Deze uitspraak deed Shin kort nadat het nieuws naar buiten kwam dat de Galaxy S II de snelst verkopende smartphone in Korea tot nu toe is. In de voorbestelling zouden daarnaast al ruim drie miljoen toestellen zijn besteld. Samsung kon nog geen uitspraken doen over de specificaties van de Galaxy S III maar dat is ook niet meer dan logisch.

Naast de opvolger van de Galaxy S II deed Shin ook uitspraken over de Galaxy Tab. De Galaxy Tab 8.9 en 10.1 inch moeten deze zomer op de markt verschijnen en beschikken straks over 3G-ondersteuning. In het najaar wil Samsung met een versie komen die ook ondersteuning zal bieden voor 4G-netwerken. De snelheid van een 4G-netwerk ligt nog vele malen hoger dan een 3G-netwerk.