1 min

Apple is volgens de geruchten in de laatste testfase voor een nieuwe Macbook, het zou gaan om een ultradunne 15 inch Macbook. Of deze Macbook een uitbreiding is op de Macbook Air of Macbook Pro serie is nog even afwachten. Deze nieuwe Macbook zou een design krijgen dat hetzelfde of gebaseerd is op de Macbook Air.

Dit weet Macrumors te melden op basis van bronnen. Het design zou volgens de bronnen gelijk zijn aan de Macbook Air die dun afloopt naar de voorkant toe. Specificaties bij deze nieuwe 15 inch laptop zijn niet bekend.

Of deze nieuwe Macbook als Macbook Pro of als Air gepresenteerd zal worden is dus onduidelijk. Op dit moment verkoopt Apple alleen een 11 en 13 inch variant van de Macbook Air, een 15 inch variant is dus niet geheel onlogisch. Al is ook mogelijk dat Apple de huidige Macbook Pro’s vervangt door nieuwe modellen welke nog dunner zijn vormgegeven.

Wanneer deze nieuwe Macbook gelanceerd gaat worden is eveneens onduidelijk. Apple zelf reageert namelijk nooit op geruchten en producten voortijdig aankondigen past ook niet in Apple’s strategie. Op zijn vroegst verwacht men de nieuwe Macbook pas in oktober, Apple heeft de afgelopen jaren regelmatig een persevenement gehouden voor de Mac in de maand oktober.

Afgelopen week verving Apple al de witte Macbook’s voor de nieuwe Macbook Airs. Volgens analisten zouden er inmiddels al 500.000 Airs per maand geproduceerd worden.