Toeleveranciers van Apple zijn onlangs beginnen met het verschepen van onderdelen voor een ultradun 15 inch notebookmodel. Deze dunne notebook zal vanaf het tweede kwartaal volgend jaar verkrijgbaar zijn voor consumenten.

Dat meldt de Taiwanese nieuwswebsite DigiTimes. De bron kon niet tegenover de website bevestigen of het om een MacBook Air gaat of om een dunnere versie van de duurdere MacBook Pro. Volgens de bron zal de notebook vanaf maart 2012 verscheept worden en dus voor consumenten verkrijgbaar zijn. Een prijskaartje noemde hij niet.

Of deze hetzelfde design zal hebben zoals we nu gewend zijn is de vraag. Onlangs onthulden anonieme bronnen tegenover DigiTimes dat Apple diverse producten in een nieuw jasje gaat steken, waaronder de iPhone, iPad, iMac en MacBook Air. Apple heeft deze berichten niet officieel bevestigd, dus voorlopig moeten we het nieuws met een korreltje zout nemen.

Diverse computerfabrikanten hebben de afgelopen tijd aangekondigd met ultrabooks op de markt te komen: Asus, Acer en Toshiba maakten onlangs hun plannen publiekelijk bekend. Ook Hewlett Packard kondigde vandaag de Folio 13-ultrabook aan. Consumenten die op zoek zijn naar een ultrabook hebben dus volop de keuze.