1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens velen gaat het de grote concurrent worden van Apple’s MacBook Air. Intel’s Ultrabook-concept zal in september haar intrede maken waarbij alle grote merken minstens één model zullen introduceren.


Een Vietnamese website genaamd Sohoa heeft enkele foto’s gepubliceerd van een Acer Aspire 3951. Een 13,3-inch laptop waarbij het design oogstrelend is en sterk lijkt op de Apple Macbook Air. De uit aluminium vervaardige laptop zou slechts 13 mm dik zijn en ruim binnen de Ultrabook specificaties blijven van 2 cm. Het gewicht komt ook overeen met een MacBook gezien deze zo rond de 1,4 kg ligt. De connectiviteit moet men aan de achterzijde van de laptop zoeken in plaats van aan de zijkant.


De hardware is tot op heden nog onbekend maar kan wel ingeschat worden. Een Ultrabook krijgt altijd een tweede generaties Core I-processor en een conventionele hardeschijf of SSD. Verdere noemenswaardigheden zijn het chiclet-toetsenbord, Dolby-Home Theater technologie, USB en HDMI-aansluitingen en een kaartlezer. Standby zou de accu 30 dagen mee moeten gaan of minimaal zes uur bij normaal gebruik.

Dan het belangrijkste, de prijs. Voor ongeveer 540 euro tot 675 euro kun je straks al een Ultrabook kopen. Het is nog wel even wachten tot oktober wanneer de eerste modellen zullen verschijnen.