1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Na de mededeling van HP dat ze de ontwikkeling van apparaten onder WebOS staken, is Microsoft direct begonnen aan een offensief onder ontwikkelaars van applicaties voor het WebOS-platform. Dat wordt kennelijk erg gewaardeerd want veel ontwikkelaars zouden gebruik maken van het aanbod.

Brendon Watson, directeur ontwikkeling van Windows Phone 7 plaatste een tweet waarin hij WebOS-ontwikkelaars alle steun toezegde, daarbij zegde hij gratis telefoons, ontwikkeltools en training toe. Hierop volgde meer dan duizend reacties van ontwikkelaars. Aan het aanbod zit echter wel één voorwaarde verbonden: in de App Catalogus van WebOS moeten de ontwikkelaars een applicatie gepubliceerd hebben.

Het begint er op te lijken dat HP de stekker uit alle hardware met WebOS heeft getrokken. De bekendmaking dat HP zich uit de markt terugtrekt ging alleen omtrent de apparatuur. HP zou het WebOS-platform in stand willen houden en willen doorontwikkelen voor computers en printers. Ook zou het mogelijk het besturingssysteem in licentie aan andere hardwaremakers willen geven. Maar als de app-ontwikkelaars overlopen naar windows Phone lijkt deze optie steeds minder aantrekkelijk te worden.