2min

Gisteren plaatste Nokia een mysterieuze countdown op haar Facebook-pagina. Deze klok telt terug naar morgenmiddag met de slogan "Try something new". Ook wijst de klok erop dat het gaat om iets gerelateerd aan Symbian. Aangenomen wordt dat het gaat om nieuwe toestellen die Symbian Belle gaan draaien, de update van Symbian die al een aantal keren te zien was in filmpjes die gelekt waren.

Met deze klok is wel duidelijk dat Windows Phone 7 niet de enige focus van Nokia is op dit moment. Symbian is duidelijk nog in ontwikkeling en ook nieuwe toestellen voor Symbian blijven uitkomen.

Morgenmiddag wordt meer duidelijk welke aankondigingen gedaan gaat worden door Nokia. Is het alleen Symbian Belle of staan er ook een aantal Symbian telefoons op de plank?

De toekomst van Symbian is in elk geval niet rooskleurig, uiteindelijk zal het besturingssysteem gaan verdwijnen. Recent werd bekend dat Symbian waarschijnlijk in de Verenigde Staten als eerste zal verdwijnen. Zodra de eerste Windows Phone toestellen van Nokia in de Verenigde Staten worden gelanceerd, zal Symbian daar direct volledig verdwijnen. De CEO van Nokia in de VS wil zich slechts op één platform concentreren.

De vraag blijft wanneer Nokia met Windows Phone toestellen gaat komen. Gezien het feit dat Microsoft Windows Phone Mango al klaar heeft lijkt een Nokia telefoon een kwestie van tijd, sommige zeggen dat 1 september al heel goed mogelijk is. Al ligt de introductie van Nokia’s Windows Phone toestellen tijdens het Nokia World Congress in Londen ook voor de hand, het Nokia World Congress wordt in oktober gehouden.