1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het telecombedrijf Huawei en Discovery Communications slaan de handen ineen om met een nieuwe smartphone te produceren. Dit nieuwe toestel is speciaal voor mensen die veel buitenshuis zijn of aanraking komen met water: de nieuwe smartphone zal waterdicht zijn.

De smartphone zal niet alleen waterdicht zijn, maar eveneens stofafstotend en anti-shock. Huawei en Discovery Communications, bekend van onder meer Discovery Channel en Animal Planet, willen het nieuwe toestel wereldwijd verkopen. Het toestel zou dit kwartaal nog gelanceerd worden.

Het Chinese Huawei is eerder dit jaar opgedeeld in drie aparte divisies: een divisie die zich bezighoudt met het leveren van apparatuur aan netwerkproviders, een divisie die zich wijdt aan het maken van smartphones en tablets en een ondernemersdivisie. Het telecombedrijf verdient zijn geld voornamelijk door de verkoop van netwerkapparatuur. Sinds kort begeeft het bedrijf zich actief op de consumentenmarkt, omdat steeds meer consumenten smartphones en tablets kopen.

Huawei en Discovery zullen de nieuwe smartphone gaan promoten als de Huawei-Discovery Expedition Phone. Het toestel zal beschikken over GPS, zaklamp, compas en G-sensor. Tevens zal het toestel van Facebook en Twitter functionaliteit voorzien zijn.

Of en wanneer het toestel naar Nederland komt is nog niet bekend. Dat geldt ook voor het prijskaartje van de Huawei-Discovery Expedition Phone.