1 min

Tags in dit artikel

, ,

HP heeft de Folio 13-ultrabook aangekondigd. Deze 13,3 inch laptop heeft een dikte van 18mm en weegt 1,49 kilo. De ultrabook wordt leverbaar met een i5 of i7-processor, 4GB werkgeheugen en een 128GB SSD harde schijf.

De fabrikant richt zich met de Folio 13 voornamelijk op de zakelijke gebruiker. Met een accuduur van 9 uur claimt HP de langste accuduur te hebben. Daarnaast zijn er tal van aansluitingen, zo heeft de ultrabook aan de rechterzijkant een USB 3.0-poort en koptelefoon aansluiting en aan de linkerzijkant een SD-kaartlezer, USB 2.0 poort, LAN-poort en een HDMI-uitgang. Het 13,3 inch Brightview scherm beschikt over een resolutie van 1366×768 pixels.

Het chiclet-toetsenbord is uitgerust met backlight en onder de toetsen is een touchpad geplaatst dat ondersteuning biedt voor multitouch. De muisknoppen op het touchpad zijn zoals gebruikelijk gemarkeerd met dunne lijntjes.

De HP Folio 13 ultrabook zal zoals eerder vermeld beschikbaar zijn met een Intel Core i5- of een Core i7-processor en de prijs zal beginnen bij 899 dollar. Wanneer de ultrabook naar Nederland komt en wat deze hier zal gaan kosten is momenteel nog onbekend.