De micro-simkaar blijkt steeds populairder te worden bij fabrikanten. De variant op de reguliere simkaart zag voor het eerst het levenslicht bij de lancering van de iPhone 4.

Na de introductie zagen we de micro-simkaart al terug in toestellen van bijvoorbeeld Motorola, Nokia en Sony. Na deze fabrikanten lijkt nu ook het Taiwanese HTC voor de kleinere variant te kiezen. In de toekomst zullen er ongetwijfeld nog meer fabrikanten voor de micro-simkaart kiezen. Deze versie kent namelijk enkele voordelen ten opzichte van de gangbare simkaart. De kaart kent dezelfde features, maar neemt aanzienlijk minder ruimte in beslag. Hierdoor kunnen fabrikanten kostbare ruimte gebruiken voor andere onderdelen.

Wanneer we naar recente modellen kijken, zien we dat naast de toestellen van Apple ook populaire toestellen als de Lumia 800 en 710 gebruik maken van de kleine simkaart. Daarnaast beschikt ook Sony’s Xperia S over de kleine versie en zal HTC op de Mobile World Congress haar One X aankondigen. Deze quad-core smartphone zal net als de eerder vermelde toestellen ook over een micro-simkaart beschikken. HTC is hiermee de meest recente fabrikant die kiest voor de micro-simkaart.