2min

Tags in dit artikel

, , ,

Google heeft voor de verkoop van de Galaxy Nexus een nieuw kanaal gevonden. Google is namelijk in de Verenigde Staten begonnen met de verkoop van de smartphone via de Play Store.

Voorlopig is de smartphone enkel nog via de Play Store in de Verenigde Staten aan te schaffen. Google heeft laten weten dat de mogelijkheid voor andere landen stapsgewijs beschikbaar zal worden gemaakt. De fabrikant laat in de aankondiging weten dat het graag wil uitproberen hoe goed de Galaxy Nexus verkoopt in de Play Store. De smartphone wordt voor 399 dollar aangeboden wat omgerekend voor een bedrag van 303 euro staat.

De keuze van Google is enigszins opmerkelijk te noemen. Google verkocht de eerste versie van de Nexus-telefoon destijds ook in eerste instantie alleen via de eigen website. Al snel bleek dat dit geen verstandige keuze was omdat de smartphone amper verkocht werd. Dit deed Google ertoe besluiten om de Nexus ook aan te gaan bieden via providers en retailers. De keuze om de smartphone nu opnieuw digitaal aan te gaan bieden via een eigen webwinkel is dan ook niet erg logisch. Al is er in de loop der jaren wel veel verandert, er zijn nu veel meer Android-gebruikers, de bekendheid is groter en de Play Store spreekt meer smartphone-gebruikers aan dan een webshop die is weggestopt in het Google-domein.

Wanneer en of de Galaxy Nexus ook direct via Google verkocht zal worden in de Play Store in Nederland is nog onduidelijk.