1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Mike Bell, Intel’s hoofd van mobiele afdeling, heeft smartphonefabrikanten die multicore-processoren in hun toestellen steken op de schop genomen. Bell geeft aan dat de implementatie van deze processoren tot nog toe zelfs ‘schadelijk’ is geweest.

Naast deze verklaring maakt Bell ook gelijk gebruik van de mogelijkheid om te vermelden dat gebruikers die gebruik zullen gaan maken van smartphones met een Intel-processor niet achter de feiten aan zullen lopen. Later dit jaar kunnen deze mensen zich reeds verwachten aan Ice Cream Sandwich, waarschijnlijk zal dit reeds in het derde kwartaal van 2012 gebeuren.

Bell vindt dat de bestaande implementaties van multicoreprocessoren in smartphones niet erg geslaagd is. Dit komt deels door mankementen in het besturingssysteem Android. ‘Android maakt niet zo effectief gebruik van meerdere cores als dat het zou kunnen doen. In sommige gevallen wordt een tweede core schadelijk voor het systeem door slechte planning van taken. De winst in de prestaties weegt niet op tegen de kosten en de grootte van een multicoreprocessor.’, vindt Bell.

Intel zal haar expertise echter gebruiken om toestellen met een multicoreprocessor zo goed mogelijk te laten werken met Google’s Android. In hoeverre fabrikanten met ARM-processoren hier van zullen profiteren is niet duidelijk.

Intel heeft zichzelf als doel gesteld om door te breken in de mobiele markt, waar het bedrijf pas sinds kort weer echt werk van heeft 4.