Eerder deze week kondigde Microsoft een nieuwe versie van Windows Phone 8 aan. Tegen de algemene verwachtingen in blijkt deze versie geen update te zijn voor de huidige Windows Phone-toestellen. Nokia heeft er echter geen probleem mee om de huidige Lumia-smartphones nog altijd aan te raden aan haar consumenten. Nokia vindt dat het ‘meer dan genoeg’ doet om klanten tevreden te stellen.

Nokia vindt dat het gebrek aan een vooruitzicht op een update naar Windows Phone 8 geen reden mag zijn voor consumenten om nu nog te investeren in een Lumia-toestel. De huidige Windows Phone-toestellen zullen een update krijgen naar Windows Phone 7.8 en daardoor alsnog een groot aantal nieuwe functies krijgen welke ook met Windows 8 worden geïntroduceerd. Hierbij kan gedacht worden aan het nieuwe startscherm en de nieuwe Live Tiles, waarvan nieuwe verhoudingen beschikbaar worden gesteld. Nokia-topman Kevin Shields denkt dat deze vooruitgang meer dan genoeg is om de consument tevreden te stellen.

‘Ik denk absoluut dat de update meer dan genoeg vernieuwing brengt. De typische klant is zich waarschijnlijk ook niet volledig bewust van het verschil tussen Windows Phone 7.8 en Windows Phone 8. Ik denk dat producten als de Lumia 900 nog altijd hun geld waard zijn, klanten krijgen een geweldige telefoon boordevol innovatie en met een lange levensduur.’, zo meldt Shields.