1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Toen Jean-Baptiste Queru, software ingenieur bij Google, aangaf dat er een experiment liep om Sony’s Xperia S op te nemen in het Android Open Source Project (AOSP), liet Sony gelijk weten volledige medewerking aan dit project te verlenen. Nu is het dan ook werkelijk zo ver, de code voor de Xperia S is vrijgegeven.

Sony heeft de binaries voor de Xperia S beschikbaar gemaakt om te downloaden. Deze binaries zijn van vitaal belang voor software-ontwikkelaars om een op Android-gebaseerd systeem te bouwen dat stabiel kan blijven draaien.

Sony is een groot voorstander van het AOSP-idee van Google, toch blijft het bedrijf gematigd positief omdat het weet dat er nog veel werk te verrichten is. In een post op Sony’s developers blog gaf het Japanse bedrijf al aan dat ze op dit moment niet weten of de software ooit stabiel genoeg en compleet genoeg zal zijn voor dagelijks gebruik. Maar zo vervolgt Sony: "We hebben nu de binaries vrijgegeven en hiermee zal het opstartscherm van het Android-systeem te bereiken zijn. Het is nu in handen van de ontwikkelaarsgemeenschap om er iets van te maken".