1 min

Volgens een bron van CNET zullen we binnenkort een producent kunnen toevoegen aan zij die een smartphone gebaseerd op een Intel Atom Chip op de markt hebben gebracht. Acer lijkt namelijk interesse te hebben in het uitbrengen van een smartphone met de Atom-chip.

The China Post meldde gisteren dat Acer plannen zou hebben om een smartphone op de markt te brengen gebaseerd op Intel’s Atom-chipset. Bronnen bij CNET bevestigen dit, "Er bestaat een grote kans dat er een Intel Atom-smartphone geproduceerd door Acer op de Aziatische markt zal verschijnen, wanneer deze zou verschijnen is tot op heden onduidelijk", aldus CNET.

Over de samenwerking met Intel stelt een Acer official: "Intel is een bekende partner van ons, dit omdat we al geruime tijd samenwerken in de PC-branche", aldus The China Post. Dit is overigens niet de eerste smartphone die Acer op de markt brengt, dit jaar bracht Acer al zes nieuwe smartphones uit in Taiwan, onder andere de nieuwste Acer CloudMobile S500, een 4.3 inch smartphone met een Qualcomm-chip. Ook in Nederland is Acer al enige tijd actief als smartphoneproducent.