1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Het Chinese Huawei heeft zich kritisch uitgelaten over de vraag naar scherpere schermen op smartphones met een handzaam formaat. We zien de laatste tijd steeds meer smartphones verschijnen met een groot scherm en een 1080p-resolutie. Als de schermgrootte onder de 5 inch duikt is de toevoeging van een 1080p-scherm zinloos, zo vindt Huawei.

Huawei’s uitspraak komt nadat het bedrijf bekend maakte dat de Ascend P2 geen 1080p-scherm, maar een 720p-paneel zal krijgen. Het scherm van de Ascend P2 heeft een grootte van 4,7 inch. De toevoeging van een 1080p-scherm zou volgens Huawei voor gebruikers geen meerwaarde hebben omdat het menselijk oog het verschil niet kan waarnemen.

Met deze bewering opent Huawei de aanval op de HTC One, welke deze week aangekondigd werd. Deze telefoon beschikt eveneens over een scherm van 4,7 inch, maar de resolutie van het paneel is wel 1080p. Daarmee heeft de One het scherpste scherm van het moment.

De Huawei Ascend P2 wordt volgens geruchten verder voorzien van een 1,5 GHz quad-core processor, 2GB werkgeheugen, Android 4.1 Jelly Bean, een 13 megapixel camera en een accu met een ferme capaciteit: 3000 mAh. Naar verwachting kondigt Huawei de Ascend P2 volgende week aan tijdens het Mobile World Congress.