2min

In de Verenigde Staten hebben verschillende ketens hun prijzen van de iPad 3 en iPad Mini verlaagd. Dit zou kunnen duiden op de komst van nieuwe iPad-modellen. Normaliter vernieuwde Apple altijd zijn iPads in april, maar de producent kwam vorig jaar oktober ineens met een extra vernieuwingsronde op de proppen.

De prijsverlaging van de iPad 3 en iPad Mini bij onder meer Best Buy en Walmart voeden speculatie over de komst van nieuwe iPads. De iPad 3 is ongeveer 30 procent in prijs verlaagd en de iPad Mini heeft een kleine prijsverlaging gehad. Deze winkels willen natuurlijk met zo min mogelijk voorraad blijven zitten als er nieuwe modellen worden gepresenteerd. De vraag is alleen wanneer Apple de iPads zal presenteren, gezien de prijsverlagingen ligt een presentatie in april voor de hand. Apple vernieuwde de iPads de afgelopen jaren steeds in maart, maar voegde daar vorig jaar oktober dus een extra vernieuwing aan toe, waardoor het vervolg onvoorspelbaar wordt.

Of Apple voortaan twee keer per jaar de iPads gaat vernieuwen of dat de update pas in oktober komt is onduidelijk. Wel gaan er ook al langere tijd geruchten over een iPad Mini met Retina-scherm. Dat zou een prijsverlaging ook goed kunnen verklaren, want de huidige iPad Mini zal dan waarschijnlijk uit de handel verdwijnen. De iPad 4 is niet in prijs verlaagd, maar zou best vernieuwd kunnen worden. Als de ontwerpen van de huidige iPad Mini en de iPad 4 naast elkaar worden gelegd, dan is duidelijk te zien dat de iPad Mini veel dunnere randen heeft, iets wat Apple bij een iPad 5 ook zou kunnen doorvoeren.

De winkelketens zelf hebben in een reactie laten weten dat ze geen nieuws hebben over de mogelijk op handen zijnde lancering van nieuwe iPads. Best Buy zegt wel dat het altijd probeert in te spelen op mogelijke nieuwe producten. WalMart stelt echter dat de prijsverlagingen niets te maken hebben met nieuwe producten.

De iPad 3 is in Nederland niet meer te koop, deze is slechts 6 maanden in de handel geweest en werd toen vervangen door de iPad 4. De iPad Mini is hier wel te koop en ook hier zien we langzaamaan een kleine daling in de verkoopprijs.