Google bouwde geen YouTube-applicatie voor Windows Phone omdat het "bereik" van het besturingssysteem te klein is. Google’s Android-baas Sundar Pichai vertelt over de issues rondom de applicatie op de D11-conferentie.

Windows Phone 8 mist de "benodigde massa aan gebruikers" om aanspraak te maken op een YouTube-app, aldus Pichai. "Het is niet meer dan een kwestie van bereik." Pichai raadt gebruikers aan de mobiele webversie te proberen. "YouTube heeft een goede HTML5-ervaring," licht hij toe.

Afgelopen week barstte aardig wat rumoer los toen Microsoft een zelfgebouwde update voor de Windows Phone YouTube-applicatie uitrolde, zonder toestemming van Google. Het bedrijf eiste juist verwijdering van de app vanwege het weglaten van advertenties, maar Microsoft claimde de benodigde API’s te missen om deze te implementeren.

Eind vorige week zei Google samen met Microsoft te werken aan een YouTube-app voor Windows Phone. De applicatie zal echter minder functioneel zijn dan op andere platforms, omdat Microsoft alsnog de publieke API’s moet gebruiken.