1 min

Het bekende Gorilla Glass dat in veel high-end smartphones wordt gebruikt gaat nu ook zijn intrede doen bij touchscreens van laptops. Dat heeft het bedrijf achter Gorilla Glass, Corning, bekendgemaakt. Het nieuwe Gorilla Glass voor laptopschermen heet Gorilla Glass NBT.

Aangezien Intel alle fabrikanten heeft verplicht om de nieuwe serie ultrabooks te voorzien van touchscreens, gaan deze schermen een heel stuk populairder worden. Ook zullen de schermen eerder gaan krassen omdat mensen nu veel meer met het scherm bezig zijn dan voorheen. Voor Corning het ideale moment om Gorilla Glass te presenteren voor laptopschermen. Deze nieuwe vorm van Gorilla Glass, genaamd Gorilla Glass NBT, is 8 tot 10 keer zo krasbestendig als het glas dat fabrikanten op dit moment gebruiken in hun touchscreens. Ook is het glas beter bestendig tegen schoonmaken, vegen en onvoorzichtig of zelfs lomp gebruik. Ook kan het glas beter schokken en stoten kunnen opvangen.

Wel zal het gebruik van Gorilla Glass in een laptop zorgen voor een hogere kostprijs, volgens Corning heeft het een goede balans gevonden en zou de kostprijs van een gemiddelde laptop maar 1 tot 2 procent stijgen.

Dell is de eerste fabrikant die heeft aangegeven gebruik te gaan maken van het nieuwe Corning Gorilla Glass NBT.