1 min

De beruchte twitteraar @evleaks heeft weer van zich laten horen. Via deze account zijn enkele screenshots van de companion-app voor Samsung’s smartwatch op het internet beland. Dankzij de screenshots krijgen we een iets beter idee van het horloge.

Samsung zal de Galaxy Gear aankondigen op 4 september in de aanloop naar de IFA-beurs in Berlijn. We denken van tevoren echter al best het een en ander te weten over het horloge. Zo wordt verwacht dat er onder andere voorzien wordt in een scherm van 2,5 inch, een dual-core processor die tikt op 1,5 GHz en 1GB werkgeheugen.

Dankzij de uitgelekte screenshots kunnen we met vrij grote zekerheid zeggen dat de Galaxy Gear ook voorzien is van een NFC-chip om het horloge aan een apparaat zoals een smartphone te koppelen via een applicatie. Ook bij Sony’s SmartWatch en de Pebble-horloges wordt gebruik gemaakt van een applicatie die het horloge aanstuurt.

De screenshots tonen verder aan dat het typenummer van het horloge SM-V700 is en dat er vanuit de telefoon geregeld welke apps op het apparaat staan. Ook is er een Find my Watch-functie wat er mogelijk op wijst dat er een GPS-module ingebouwd is.