De nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem moet Android 4.4 KitKat gaan heten en speciaal voor de gelegenheid heeft Google een promotiefilmpje op internet gezet, waarin te zien is hoe het beeld van de nieuwe Android-versie wordt gepresenteerd. Een oplettende kijker heeft echter ontdekt dat in het filmpje een werknemer van Google te zien is, die de nieuwe Nexus 5 lijkt vast te houden.

De verwachting dat de opvolger van de Nexus 4 op korte termijn aangekondigd zou worden, was er al langer. Redenen voor deze vermoedens waren de prijsdaling en een voorraadtekort van de Nexus 4 en het aankondigen van de Moto X.

Tot op heden is de Nexus 5 echter nog niet aangekondigd. Nu lijken de vermoedens dat op korte termijn de opvolger van de Nexus 4 zijn opwachting zal maken toch bevestigd. In het promotiefilmpje van Google is te zien hoe een van de werknemers van het concern een foto maakt van het Android-beeld. Hierbij gebruikt hij een telefoon waarop duidelijk het Nexus-merk staat vermeld, maar wel op een manier die we nog niet eerder zagen. Het gaat daarom vermoedelijk om de Nexus 5.

Het toestel heeft verticaal op de achterzijde de tekst Nexus staan. Daarnaast is de achterzijde mat en is er een erg grote lens zichtbaar. Deze eigenschappen vinden we niet terug bij bestaande Nexus-toestellen. Als laatste is ook het logo van LG terug te vinden op het toestel, dit lijkt erop te wijzen dat de twee bedrijven opnieuw samenwerken aan een nieuwe Nexus. Daarover gingen in het verleden al vaak geruchten, al werd dit nooit bevestigd. De Nexus 5 wordt mogelijk op de onlangs gepresenteerde LG G2 gebaseerd.

Inmiddels heeft Google het filmpje van YouTube verwijderd. Blijkbaar was er iets in het filmpje te vinden wat we toch niet hadden mogen zien, wij denken al te weten wat dat was. De bewuste video is door anderen echter al gedownload en hieronder alsnog te zien. Het bewuste moment ligt op 38 seconden, waarbij de man met het groene shirt het verdachte toestel in handen heeft.

Lees meer