1 min

Tags in dit artikel

,

Het Japanse bedrijf Systena heeft een Tizen-tablet gemaakt die ervoor moet gaan zorgen dat ontwikkelaars meer apps specifiek voor dit besturingssysteem gaan maken. Tizen is een besturingssysteem dat door Samsung ontwikkeld wordt, maar momenteel nog niet op apparaten voor de consumentenmarkt is verschenen.

Bij aankoop van ontwikkelaarstablet wordt een scala aan tools voor ontwikkelaars, maar ook handleidingen en extra ondersteuning meegeleverd. Zo moeten ontwikkelaars op treffende wijze kennis gaan maken met het nieuwe besturingssysteem.


De tablet zelf heeft een 10,1 inch-scherm dat een resolutie kan weergeven van 1920 bij 1200 pixels. Daarnaast beschikt het apparaat over een quad-core 1,4GHz ARM Cortex-A9 processor, 2GB werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 32GB. Dit alles draait op een Tizen 2.1-variant die speciaal gemaakt is voor ontwikkelaars en productdemonstraties.

Er is officieel geen prijs bekendgemaakt, maar geïnteresseerde ontwikkelaars kunnen meer informatie aanvragen via de website van Systena.