1 min

Tags in dit artikel

, ,

Samsung’s Kim Hyun-Seok geeft aan dat het nog een lange tijd kan gaan duren voordat Tizen gelanceerd zal worden voor Smart TV’s. "We zien veel vooruitgang in Tizen TV, maar de telefoon moet eerst komen."

Tizen loopt flink wat vertraging op. In eerste instantie had het besturingssysteem al begin dit jaar uit moeten komen. Op dit moment lijkt een lancering in 2014 aannemelijker dan dat het besturingssysteem dit jaar zijn opwachting nog maakt.

Deze week gaf Kim Hyun-Seok, hoofd van Samsung’s visuele display-afdeling, aan dat Tizen in eerste instantie uitgebracht zal worden als besturingssysteem van een smartphone. Pas later moet het besturingssysteem ook gebruikt worden voor Smart TV’s.

Gezien het feit dat er tot op heden geen smartphones te koop zijn die gebruikmaken van Tizen, betekent dit dus dat we ook nog wel een tijd zullen moeten wachten op Tizen TV. In eerste instantie zal er dus een toestel gemaakt moeten worden met Tizen als besturingssysteem, dat als vlaggenschip zal functioneren.