In een video die door 02 Guru TV is gemaakt, worden voorspellingen gedaan over hoe de Samsung Galaxy S5 eruit zal zien en wat de specificaties zullen zijn. Het gaat natuurlijk om geruchten, maar daardoor is het niet minder leuk om te bekijken wat Samsung mogelijk in petto heeft.

Volgens de video zal Samsung eindelijk afstappen van de plastic behuizing, waar de Samsung Galaxy S-serie om vooralsnog steeds mee werd uitgerust. Er wordt overgestapt op een aluminium behuizing. Daarnaast zal het 5 inch-scherm van het toestel gebogen en flexibel zijn. Ook de drie knoppen aan de onderzijde van de voorkant zullen verwijderd worden en vervangen worden door onscreen-toetsen.

De Galaxy S5 zal volgens 02 Guru TV standaard uitgerust zijn met Android 4.4 KitKat (review). Samsung zal het toestel gaan voorzien van een nieuwe versie van de eigen TouchWiz-Skin.

Aan de binnenkant van het toestel zal een 64bit octa-core processor te vinden zijn, die ondersteund wordt door 3GB aan werkgeheugen. Hierdoor zou de Samsung Galaxy S5 de concurrentie aan kunnen gaan met Apple iPhone 5S (review). Om ervoor te zorgen dat deze krachtige hardware niet zorgt voor een te korte accuduur, zal het toestel uitgerust zijn met een 4.000mAh batterij.

Aan de achterzijde van het toestel zal Samsung een 16 megapixel camera plaatsen. Voor het toestel is het tevens mogelijk om 4K-filmpjes te maken. Ook zal de Galaxy S5 uitgerust zijn met vier speakers die naar voren gericht zijn om zo de concurrentie aan te gaan met de HTC One’s (review) stereogeluid.

Zoals al aangegeven, gaat het hier natuurlijk puur om wat 02 Guru TV verwacht van de Samsung Galaxy S5. Er bestaat nog steeds een goede kans dat het toestel op geen enkele manier gaat lijken op het gecreëerde beeld. Toch is het leuk om erover na te denken, totdat de opvolger van de Samsung Galaxy S4 (review) wordt aangekondigd.