Een patentaanvraag van Samsung toont informatie over mogelijke besturing van de Galaxy S5. In de aanvraag staat techniek omtrent het besturen van het toestel met één hand centraal.

De afgelopen periode verschenen er regelmatig berichten over vermoedelijke specificaties van het nieuwe en nog onbevestigde vlaggenschip van het Zuid-Koreaanse Samsung, de Galaxy S5. Zo zou deze smartphone worden voorzien van een 64bit-processor, 3GB aan werkgeheugen, een 16 megapixel-camera en draaien op Android 4.4 KitKat (review).


Uit een eind vorige week geplaatste patentaanvraag wordt de mogelijke besturing van de Galaxy S5 beschreven. Gezien de toenemende grootte van smartphones in het algemeen, is het steeds lastiger een comfortabele besturing mogelijk te maken. Uit het patent van Samsung blijkt dat deze dat wil bewerkstelligen door toestellen met één hand beter bestuurbaar te maken.

In het patent wordt beschreven hoe de gebruiker van het toestel de grafische interface kan aanpassen aan zijn of haar zogenaamde comfort zone. Deze kan worden bepaald aan de hand van de reikwijdte van de duim. De gebruiker kan vervolgens allerlei bedieningsopties vanuit deze zone uitvoeren. Zo kunnen onder andere het toetsenbord en de knoppen van een digitale muziekspeler eenvoudig worden bediend. Gezien het een patentaanvraag betreft, is het niet zeker of Samsung deze techniek daadwerkelijk zal toepassen.