1 min

Apple heeft bekendgemaakt dat iOS 7 actief is op ongeveer 80 procent van de apparaten. iOS 7 werd door Apple vijf maanden geleden beschikbaar gesteld.

Eén van de zaken die Apple graag aanhaalt is de hoge mate van adoptie van nieuwe versies van iOS. Ook tijdens de bekendmaking van de financiële cijfers van het laatste kwartaal van 2013 liet de Amerikaanse fabrikant nieuwe cijfers vallen. iOS 7 (review) is inmiddels op 80 procent van de mobiele apparaten actief.

iOS 7 draait op de iPhone 4, vijfde generatie iPod touch, iPad 2 en iPad mini en alle nieuwere iOS-apparaten in die productcategorieën. Anderhalve maand geleden maakte Apple bekend dat iOS 7 op 74 procent van de apparaten draait. Het percentage nam in die tijd dus niet ontzettend toe, mogelijke wacht het restant af tot iOS 7.1 uit wordt gebracht. Dat gebeurt waarschijnlijk in maart. Er zijn inmiddels al vier bètaversies van iOS 7.1 beschikbaar voor ontwikkelaars.

Ter vergelijking; Android 4.4 KitKat (review), de nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem, is volgens de laatste cijfers actief op 1,4 procent van de apparaten. Dit besturingssysteem werd drie maanden geleden beschikbaar gesteld. Android 4.1 Jelly Bean, dat stamt uit juli 2012, heeft het grootste aandeel: 35,9 procent.