1 min

Verschillende berichten wezen op een naderende lancering van Samsung’s mobiele besturingssysteem Tizen. Vandaag is bekend geworden dat Samsung uitnodigingen heeft verstuurd voor een presentatie op 23 februari in Barcelona, hier zal de stand van zaken en behaalde vooruitgang omtrent het Tizen-besturingssysteem worden getoond.

Voorafgaand aan het Mobile World Congress (MWC) zal Samsung laten zien wat zij heeft bereikt wat betreft het eigen mobiele besturingssysteem Tizen. Gedurende deze presentatie zal de Zuid-Koreaanse fabrikant ook enkele Tizen-apparaten tonen. Dit zullen echter nog niet de definitieve toestellen betreffen, Samsung liet eerder deze week weten dat Tizen opnieuw is uitgesteld.

In de uitnodiging wordt verwezen naar een welkomstbijeenkomst en aftrap voorde MWC in Barcelona op zondag 23 februari. Gedurende deze bijeenkomst zal er de mogelijkheid zijn de meest recente versies van enkele Tizen-apparaten te bekijken. Ook zal er ’s middags in Hotel Arts te Barcelona de mogelijkheid zijn voor de gegadigden om leden van het Tizen-bestuur vragen te stellen.

Recentelijk zou de Japanse telecomaanbieder NTT DoCoMo zich hebben teruggetrokken uit het Tizen-project, nadat haar wens om de eerste Tizen-toestellen eind januari te lanceren niet ingewilligd werd. De presentatiedatum van 23 februari zou volgens eerdere berichtgeving door Samsung zijn gereserveerd voor de presentatie van de Galaxy S5. Nadat dit uitlekte zou Samsung hebben besloten deze datum naar maart te verplaatsen. Een definitieve lanceringsdatum van het definitieve Tizen-besturingssysteem is al vaker uitgesteld en is ook op dit moment nog niet vast te stellen.