1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft is naar verluidt aan het werken aan een digitale assistent, genaamd Cortana. Deze digitale assistent moet uiteindelijk beschikbaar worden voor Microsoft’s gehele lijn aan besturingssystemen. In eerste instantie zal een Bèta van Cortana in april worden gelanceerd voor Amerikaanse ontwikkelaars van Windows Phone-apps.

Volgens een blog van MSFTnerd zal een bètaversie van Cortana vanaf april beschikbaar zijn voor Lumia-apparaten. De bèta zal echter alleen beschikbaar zijn voor Amerikaanse ontwikkelaars van Windows Phone-apps.

Cortana is de digitale assistent van Microsoft, die uiteindelijk gelanceerd zal worden voor alle besturingssystemen van Microsoft. De eerste geluiden over Cortana klonken in september 2013. Cortana is een personage uit de welbekende Halo-franchise en de stemacteur die verantwoordelijk is voor de stem van het karakter zal ook de digitale assistent inspreken.

In de blog van MSFTnerd werd aangegeven dat de digitale assistent gebruikt kan worden door te zeggen: "Bing, tell me". Dit zou betekenen dat de naam Cortana een codenaam is en dat uiteindelijk de dienst een andere naam zal krijgen. Ook wordt in de blog aangegeven dat de digitale assistent in 2015 of 2016 in andere Engelstalige landen gelanceerd zal worden. Deze herfst zou de dienst al beschikbaar komen voor mobiele apparaten van Microsoft, volgend jaar voor computers en de Xbox One.

Het is op dit moment niet duidelijk of de besproken zaken kloppen. MSFTnerd is af en toe heel accuraat met voorspellingen, maar soms ook niet.