3min

Tags in dit artikel

, , , ,

Review

LG heeft ervoor gekozen om op en rond het Mobile World Congress verschillende toestellen aan te kondigen, zo is er de compleet nieuwe L-serie die de onderkant van de markt moet bedienen en daarnaast is er nog de LG G2 mini, de LG G Flex en de LG G Pro 2. Onze aandacht gaat in deze hands-on uit naar de LG G2 mini, omdat we daarvan de hoogste verwachtingen hebben.


LG kiest met zijn LG G2 mini voor eenzelfde strategie als Samsung en HTC. De LG G2 mini is qua grootte én specificaties een flink afgeslankt model van de LG G2 (review). Sony koest er met de Xperia Z1 Compact juist voor om de specificaties zoveel mogelijk gelijk te houden, afgezien van het scherm natuurlijk.

Klein toestel, groot scherm


Toch vonden wij bij het zien van de specificaties, dat de LG G2 mini wel een erg groot scherm heeft voor een mini. Het toestel heeft namelijk een scherm van 4,7 inch. Veel mensen zouden dat al geen mini meer durven noemen, maar bij het zien van het toestel waren we positief verrast omdat deze tegen de verwachting in helemaal niet groot uitvalt.

LG hanteert namelijk een concept waarbij de stand-by- en volumeknoppen op de achterkant zijn gemonteerd. Hier moeten gebruikers wellicht even aan wennen, maar een heel gek idee is de gedachtengang zeker niet. Onder andere doordat er hierdoor geen knoppen aan de zijkanten hoeven te zitten, heeft LG de randen rondom het scherm erg dun kunnen maken. Dat resulteert in een toestel dat bijna net zo groot is als een iPhone 5S, welke over een 4 inch scherm beschikt, dus 0,7 inch kleiner. We kunnen dus stellen dat de LG G2 mini toch echt een heel klein toestel is en desondanks een groot scherm biedt.


Doordat de knoppen op de achterzijde zitten en er ook situaties denkbaar zijn waarin je het toestel wilt ontwaken als deze bijvoorbeeld plat op een tafel ligt, heeft LG de Knock On-functie bedacht. Door twee keer op het scherm te tikken ontwaakt de G2 mini uit zijn slaap. Daarna moeten sommige gebruikers ook nog een ontgrendelingspatroon of code invullen. Dat is een extra handeling die LG er met een andere toevoeging tussenuit heeft gehaald. LG heeft nu namelijk ook Knock Code geïntroduceerd. Hiermee kan je het toestel ontwaken door een patroon op het toestel in te voeren terwijl deze nog in stand-by staat. Als de code correct is, zal het toestel uit de stand-by komen en ook meteen ontgrendeld zijn. Wederom een zeer innovatief idee.

Zoals eerder aangegeven, beschikt de LG G2 mini over een 4,7 inch scherm, met een resolutie van 960 x 540 pixels. Dat komt neer op 234 pixels per inch, dat is wel aan de magere kant, wij zien toch graag een ratio van minimaal 300 pixels per inch. Op het moment is de prijs van de G2 mini echter nog niet bekend en kunnen we dus niet goed bepalen of dit iets is waar LG op bespaarde.

Overige inhoud


Als we verder kijken naar de ingewanden van de LG G2 mini, dan zien we dat de chipset is vervangen door een Snapdragon 400 van Qualcomm. dat is een quad-core processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz. Verder is er 1GB aan werkgeheugen en 8GB opslagcapaciteit aanwezig, dat laatste is uitbreidbaar via een micro SD-kaartje. Foto’s en video’s opnemen kan met de LG G2 mini met een 8 megapixel-camera aan de achterzijde, of een 2 megapixel-camera aan de voorzijde.

Het toestel beschikt over een behuizing van stroef plastic. Hoewel we praten over plastic, hebben we op het eerste oog niet heel veel aan te merken op de bouwkwaliteit. We zien liever aluminium want dat is simpelweg steviger, maar daar kiezen niet alle fabrikanten voor.


Beschikbaarheid


LG gaat de G2 mini is verschillende kleuren uitbrengen, op de MWC waren de kleuren; zwart, wit, rood en goud te zien. Of deze ook allemaal naar België en Nederland komen is op dit moment onduidelijk. Het toestel moet medio april in Nederland verkrijgbaar zijn voor een nog onbekende prijs, wij gingen uit van 300 à 350 euro, maar LG liet doorschemeren lager in te gaan zetten, al was de definitieve beslissing over de prijs nog niet genomen.

Table of contents