1 min

Tags in dit artikel

,

De Chinese smartphone-fabrikant Xiaomi heeft een bekend project van Kickstarter vrijwel tot in detail gekopieerd. Het gaat om Pressy, dat bijna twintig keer zoveel geld binnen harkte dan de benodigde financiering van 40.000 dollar.

De makers van Pressy hadden een simpel maar doeltreffend idee. Zij wilden een adapter ontwikkelen die in de koptelefoonaansluiting van een smartphone geplaatst kan worden. De adapter zou dan fungeren als een knop, bijvoorbeeld als sluiter voor de camera.

Het project werd afgelopen oktober op Kickstarter geplaatst en kon op veel bijval van technologie-enthousiastelingen rekenen. Origineel was de doelstelling voor de financiering 40.000 dollar, maar uiteindelijk investeerden mensen bijna 700.000 dollar.

Dat is niet onopgemerkt gebleven bij het Chinese Xiaomi, dat het idee vrijwel exact heeft gekopieerd met de MiKey, zoals de adapter voorlopig heet. De metalen adapter kan in een smartphone worden gestoken en fungeert dan als instelbare knop waaraan tien functies verbonden kunnen worden. De prijs van 4,9 Yuan is echter meer dan 30 keer lager dan Pressy.

De MiKey zal in China op 8 april worden uitgebracht. De Pressy zou eigenlijk in maart worden uitgebracht, maar vooralsnog is dat niet gebeurd.