Om ontwikkelaars van websites tegemoet te komen heeft Microsoft een ontwikkelaarskanaal voor Internet Explorer uitgebracht. Ontwikkelaars kunnen op deze manier bekijken waar Microsoft aan werkt.

Internet Explorer wordt door ontwikkelaars doorgaans niet gezien als de meest vriendelijke webbrowser als het aankomt op het adopteren van nieuwe standaarden. Microsoft timmert de afgelopen jaren echter hard aan de weg en een nieuwe stap is de introductie van een kanaal voor ontwikkelaars.

Door Internet Explorer te downloaden vanaf devchannel.modern.ie kunnen ontwikkelaars de meest recente build van de webbrowser bemachtigen. Overigens kunnen enkel gebruikers met Internet Explorer 11 en Windows 7 SP1 of Windows 8.1 gebruikmaken van deze mogelijkheid. De webbrowser kan synchroon aan de stabiele versie draaien.

De ontwikkelaarsversie van Internet Explorer biedt onder andere bredere ondersteuning voor WebGL en WebDriver, alsook de GamePad API waarmee gebruikers spellen kunnen spelen met de Xbox 360-controller. Als laatste is de ontwikkelaarsconsole een aantal kleine en grote wijzigingen ondergaan.

Microsoft kondigde tijdens de Build-conferentie al status.modern.ie aan, waar ontwikkelaars inzicht krijgen in de ondersteuning voor standaarden en welke nieuwe ondersteuning overwogen wordt.