2min

Microsoft heeft op de tweede dag van de Professional Developers Conference een vroege blik op Internet Explorer laten zien door middel van een video op MSDN.

De internetbrowser is pas drie weken in ontwikkeling en nu lijken de verwachtingen al hoog te zijn. Dit omdat de nieuwe browser aanzienlijk beter gaat presteren dan Internet Explorer 8. De nieuwe versie zal gebruik gaan maken van hardware-acceleratie van grafische chipsets die ondersteuning bieden aan Direct2D. Met Direct2D kun je webpagina’s laten renderen door de videokaart.

Ook kent Internet Explorer een nieuwe JavaScript-engine, waardoor de prestatieverbetering duidelijk merkbaar moeten zijn. Dit heeft Microsoft voornamelijk gedaan onder de druk van ander browsers die al lang gebruik maken van de W3-standaarden.

Ook heeft Microsoft beloofd om meer nieuwe webstandaarden op te nemen, denk hierbij aan HTML5. Sinofsky, president van Windows en Windows Live Division heeft ook uitgelegd dat het op dit gebied nog in ontwikkeling is. Maar dat een perfecte score op de ACID-test het doel is waar Microsoft naar streeft. Browsers als Chrome, Opera en Safari hebben al een score van 100 terwijl Internet Explorer 9 in een vroege staat nog maar een score haalt van 32 van de 100.

Er zijn nog een hoop dingen die Microsoft moet doen om de normen te halen vertelt Sinofsky. Hiermee zal Microsoft ook hopen dat het gebruikers aantal niet nog verder gaat dalen, aangezien dit de afgelopen jaren flink is teruggenomen.

Hieronder de video waarin ze de vroege versie van Internet Exlorer 9 laten zien.