1 min Devices

‘HTC’s nieuwe tablet wordt een beest: 5GB RAM en aluminium behuizing’

HTC heeft de afgelopen jaren geen nieuwe tablets meer uitgebracht, omdat het bedrijf initieel weinig succes kende. Volgens Evan Blass is er wel een nieuwe tablet in ontwikkeling en afgaande op de specificaties wordt het een monster. De vraag blijft of HTC het product ook werkelijk uitbrengt.

De doorgaans zeer betrouwbare Blass beweert dat de HTC Volantis is voorzien van de Tegra K1, dat is een 64bit-chipset van Nvidia. Verder zou de Android-tablet voorzien worden van maar liefst 5GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslagcapaciteit. De camera op de achterzijde heeft een resolutie van 5 of 8 megapixel. Verder zou de tablet volgens Blass zijn uitgerust met een scherm van 8,9 inch, waarop 2560 bij 1600 pixels worden weergegeven.

Het is niet voor het eerst dat HTC’s Volantis opduikt in geruchten, maar eerder werd beweerd dat de tablet wordt uitgerust met een meer gebruikelijke 2GB aan werkgeheugen, de schermresolutie zou volgens eerdere geruchten bovendien 2048 bij 1440 pixels bedragen. Blass geeft ook aan dat de grootte van het werkgeheugen nog niet definitief is.

Bron:@evleaks