1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nintendo en The Pokémon Company hebben bevestigd dat er wordt gewerkt aan een spel voor de iPad. Het gaat hierbij echter niet om hetgeen waar de meeste mensen waarschijnlijk op zitten te hopen, maar het ruilkaartenspel dat door The Pokémon Company wordt beheerd.

Nintendo is er niet al te happig op om Pokémon en andere franchises naar platformen van andere fabrikanten te brengen, maar gaf wel aan de mogelijkheden te bekijken. Nu gaat het Japanse bedrijf een eerste stap zetten door het ruilkaartenspel Pokémon naar de iPad van Apple te brengen. De game moet later dit jaar beschikbaar komen.

De Pokémon Trading Card Game is een digitale vertaling van het ruilkaartenspel dat in de jaren ’90 grote populariteit kende onder jongeren. Indien populair zou Nintendo bakken met geld kunnen verdienen aan de verkoop van digitale booster packs die als in-app aankoop verkocht kunnen worden.

De komst van Pokémon naar het platform van een andere fabrikant is mogelijk een eerste stap voor Nintendo om op termijn ook andere franchises te laten volgen. De toekomst zal ons leren of Donkey Kong, Super Mario, Yoshi en andere karakters ook hun opwachting maken op platformen zoals Android, iOS, PlayStation en Xbox.