2min

Apple lijkt niet de enige fabrikant te zijn die inzet op schermen van saffier. Huawei maakt vandaag bekend dat het met een speciale versie komt van de Ascend P7 met een scherm van saffier. Deze versie komt echter in een gelimiteerde oplage beschikbaar en zal alleen in China verschijnen. Het lijkt dan ook meer een proef te zijn.

Er gaat nogal wat discussie over het toepassen van saffier in schermen, zo is saffier krasbestendiger dan glas, maar zou het minder helder zijn en op den duur broos kunnen worden en zelfs sneller kunnen breken dan glas als een smartphone zou vallen. Apple is een van de fabrikanten die flink inzet op het gebruik van saffier, zo wordt er al saffier gebruikt in de cameralens van de homeknop van de iPhone 5S. Naar verluidt krijgt de iPhone 6 een scherm met een toplaag van saffier.

Huawei lijkt ook interesse te hebben in het gebruik van saffier en heeft besloten een gelimiteerde editie te maken van de Ascend P7 (review) met een scherm van saffier. Deze versie zal ongetwijfeld duurder worden dan de normale versie en komt alleen in China beschikbaar. Huawei doet hiermee op eenvoudige wijze ervaring op met een smartphone met een scherm van saffier. Mocht dit bevallen dan zien we in de toekomst mogelijk meer toestellen van Huawei verschijnen met een scherm van saffier.

Zodra de iPhone 6 beschikbaar is en dit toestel inderdaad over een scherm van saffier beschikt zal snel duidelijk worden wat de voor- en eventueel nadelen zijn van een dergelijk scherm. Of saffier de nieuwe standaard gaat worden voor smartphones valt dus nog te bezien.