1 min

Project Ara biedt de mogelijkheid om tijdens het gebruik onderdelen te verwisselen, afgezien van het scherm en de processor. Andere onderdelen zoals de camera en speaker zijn tijdens gebruik te vervangen.

Met Project Ara is Google met een ambitieus project bezig. In eerste instantie werd het project ondergebracht bij Motorola, maar na de overname van Lenovo heeft Google de leiding in eigen hand genomen. Het doel is om een goedkope telefoon te ontwikkelen, waarbij onderdelen vervangen kunnen worden. Op die manier kunnen gebruikers langer vooruit met hun toestel.

Project Ara zal ondersteuning bieden voor hot-swap, waarbij onderdelen tijdens het gebruik te verwisselen zijn. De telefoon hoeft zodoende niet geheel uitgeschakeld te worden indien een onderdeel vervangen moet worden. Zo kan de gebruiker in theorie dus snel een zoomlens op de telefoon plaatsen in een situatie waarbij dat van pas komt. Alleen bij verwisseling van het scherm en de processor dient de gebruiker de telefoon uit te schakelen.

De eerste Project Ara-telefoon wordt begin 2015 in de winkels verwacht.