1 min

OnePlus wil graag een samenwerking met Microsoft aangaan, voor het gebruik van het mobiele platform Windows Phone. Daarmee lijkt het erop dat OnePlus graag een Windows Phone op de markt wil zetten. OnePlus zou dit verkondigd hebben tegenover Economic Times, een zakenkrant uit India.

"We hebben ontmoetingen gehad met Microsoft over een Windows Phone-smartphone. We zijn dit nog steeds aan het onderzoeken," zo zei Carl Pei van OnePlus tegenover de Indiase krant. Pei is de directeur van OnePlus, in een interview. Het gesprek werd aangeknoopt vanwege de lancering van de OnePlus One (review) in India, het gedeelte over Windows Phone is daarom ook erg beknopt.

OnePlus liet met de One veel stof opwaaien. De smartphone is voorzien van hoogstaande hardware, maar de prijs bedraagt ongeveer de helft van de kosten voor een topmodel van bedrijven als Apple, HTC, LG, Samsung en Sony. Het is onduidelijk of OnePlus van plan is om de One simpelweg uit te rusten met Windows Phone, of dat er een nieuw toestel wordt ontwikkeld. De eerste optie zou niet geheel ongebruikelijk zijn; HTC deed hetzelfde met de One M8 (review), waarvan ook een One M8 for Windows-editie werd geïntroduceerd.