1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Google’s Nexus 9 wordt inmiddels sinds enkele dagen geleverd aan klanten, maar de eerste reacties zijn niet onverdeeld positief. Mensen klagen over uiteenlopende mankementen aan bijvoorbeeld de speakers en de NFC-chip, bij anderen lijkt het scherm niet goed in de behuizing te zitten.

Gezamenlijk hebben Google en HTC de tablet ontworpen, maar voor laatstgenoemde was het inmiddels jaren geleden dat de laatste tablet op de markt werd gebracht. Het Taiwanese bedrijf lijkt de draad daarom een beetje kwijt te zijn geraakt, de Google Nexus 9 is volgens gebruikers geen foutloos product.

Sommige gebruikers melden dat de speakers sporadisch een meervoudig tikkend geluid maken wanneer het aanraakgevoelige scherm wordt aangeraakt, zelfs als het geluid is uitgeschakeld. Anderen melden juist dat de NFC-chip bij tijd en wijlen of helemaal niet functioneert. De achterkant van de tablet kan ook eenvoudig ingedrukt worden, al brengt dit verder weinig problemen met zich mee.


Gebruikers zien ook dat er licht lekt rondom het scherm. Bij dit euvel zijn aan de zijkanten overmatig heldere plekken zichtbaar. Dit probleem steekt vaak bij goedkopere tablets de kop op, maar zou bij een Nexus-product toch achterwege moeten blijven.

Indien sprake is van problemen, kan men het product doorgaans wel omruilen bij het verkooppunt. Indien de Nexus 9 via Google Play is gekocht houdt dat in dat er een dagenlange retourprocedure in gang moet worden gezet.