1 min

HTC heeft stilletjes verbeteringen doorgevoerd aan de Google Nexus 9, waardoor de bouwkwaliteit wordt bevorderd. De eerste exemplaren van de tablet werden geplaagd door tekortkomingen die nu opgelost worden.

Zowel Google als HTC heeft niks gemeld over de verbeteringen die worden doorgevoerd, maar het lijkt er sterk op dat er een nieuwe versie van de Nexus 9 in omloop is. Bij de originele versie klaagden gebruikers over tal van problemen, zoals schermverlichting die langs het scherm uit de behuizing straalde, volumeknoppen die moeilijk te bedienen waren en een achterzijde die eenvoudig ingedrukt kon worden.


Bij de nieuwe versie zijn al deze problemen aangepakt. Op bovenstaande foto van een Reddit-gebruiker is bijvoorbeeld te zien dat de knoppen verder uit de behuizing steken, waardoor ze makkelijker te bedienen zijn. Dezelfde gebruiker meldt ook dat het scherm minder last heeft van bleeding, al is het probleem in zekere zin nog altijd aanwezig. Ook het probleem waarbij de achterkant ver ingedrukt kan worden is verholpen.

Omdat er geen officiële reacties vanuit Google en HTC zijn gekomen, bestaat er ook geen officiële regeling voor gebruikers die eventueel ontevreden zijn met de bouwkwaliteit van hun tablet. Het is daarom het beste om direct contact te zoeken met een van de fabrikanten om een vervangend exemplaar te bemachtigen.