1 min

De Google Nexus 6 laat in Nederland nog even op zich wachten door een bug waardoor Vodafone-klanten niet kunnen sms’en, maar in de landen waar de phablet al wel gelanceerd is kunnen mensen zich drukmaken om een andere tekortkoming. Google wilde dat het toestel te wekken is door op het scherm te tikken, maar nu blijkt dat de functie verwijderd is.

Door tweemaal op het scherm te tikken zou de Nexus 6 uit zijn standby-stand moeten komen. Door weer op de titelbalk te tikken moet het scherm weer uitgeschakeld worden. Google wilde deze functie inbouwen, maar nu het toestel is uitgebracht blijkt de mogelijkheid niet aanwezig. Google zou de functie op het laatste moment hebben verwijderd. De toedracht is echter onbekend.

De Google Nexus 6 is uitgerust met Android 5.0 Lollipop, de nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem. De phablet is gemaakt in samenwerking met Motorola en beschikt onder andere over een Snapdragon 805-chipset van Qualcomm en een Quad HD-scherm van 6 inch.

Opmerkelijk genoeg is de wekfunctie wel beschikbaar in de Google Nexus 9, de nieuwe tablet van Google. Dit apparaat is samen met HTC ontwikkeld. Of de Google Nexus 6 in de toekomst alsnog van de functie wordt voorzien, moeten we afwachten.